Lezárultak a CEMO közösségépítő képzései

Marosvásárhely, 2019. november 30.

A képzésekre 2019. október október 26-án és november 16-án  került sor, Marosvásárhelyen és Koronkán. A Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO) által megszervezett közösségépítő szakképzések résztvevői Maros megyei kistelepülések közösségépítői, közösségfejlesztői voltak, a tréningek pedig „Szakképzés civil közösségépítőknek, közösségi érdekérvényesítés tréning” címet viselték.

A tréningek a képzésprogram célkitűzéseinek bemutatásával kezdődtek, a program tematikáit Szigeti Enikő, a CEMO ügyvezető igazgatója mutatta be. A köszöntőt és program-ismertetőt követően, a tréning résztvevői interaktív tevékenység keretén belül mutatták be a képzéssel kapcsolatos elvárásaikat, személyes hozzájárulásukat.

Ezek után a trénerek bemutatták a résztvevőknek a közösségépítés, érdekérvényesítési, szervezetfejlesztési alapjait, elméleti háttérét, azt hogy hogyan történik a közösségépítés, hogyan kell érdekérvényesítő ügyeket elindítani, hogyan történik a helyzetelemzés, a stratégiai tervezés, a közösségfejlesztő stratégia készítés. Ezután kiscsoportos bontásban a résztvevők stratégiai tervet dolgoztak ki a szakértők felügyelete mellett

A kávészünetek után közösségépítő, érdekérvényesítő ügyek kivitelezésének megismerésére került sor. A tanultakat szimulációs gyakorlat keretében tesztelték a résztvevők. Az összegzés, kiértékelés is szerves része volta  képzéseknek. Ezeken a trénerek fontosnak tartották kihangsúlyozni, hogy egy közösség képes tenni sorsának jobbítása érdekében.

A szakképzés sorozatot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.