Pentru multiculturalism real în Cluj Napoca

Cluj, 21 mai 2009.℘

Mişcarea Angajament Civic şi portalul de internet Transindex au iniţiat o petiţie adresată primarului municipiului Cluj-Napoca, domnul Sorin Apostu, în legătură cu declaraţia făcută în data de 7 mai 2009 cu privire la montarea plăcuţelor explicative trilingve, în limbile română, engleză şi franceză pe clădirile istorice din Cluj-Napoca. Această petiţie a fost organizată conform Legii 233/2002 privind Reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor.
Semnatarii acestei petiţii solicită ca limbile maghiară şi  germană să apară pe plăcuţele informative care urmează a fi montate pe monumentele istorice ale oraşului. Comunităţile germană şi maghiară au avut un rol important în istoria Clujului şi această intiativă a edilului şef nu reflectă multiculturalismul Clujului.
Perioada de strângere de semnături s-a desfăşurat între 14 mai, ora 14,00 şi 20 mai ora 23,00. În această perioada s-au adunat în total mai mult de 21.000 de semnături. Textul petiţiei împreună cu semnăturile adunate poate fi citit pe linkul: http://tobbnyelvuseg.transindex.ro/?lang=ro.
Organizatorii petiţiei au depus petiţia împreună cu semnăturile la Primăria Municipiului Cluj-Napoca, la cabinetul domnului primar Sorin Apostu joi, 21 mai, la ora 12,00. Menţionăm că domnul primar Sorin Apostu a refuzat întâlnirea cu iniţiatorii campaniei a fost prezent şi el a preluat petiţia împreună cu semnăturile adunate.

Petiţiile au fost astfel înmânat Domnului primar Sorin Apostu: video

Textul petiţiei

Kep 2Kep 3Kep 4 Kép 4