„Îndrăzneşte să faci primul pas!” – Curs internaţional pentru promovarea şi dezvoltarea competenţelor antreprenoriale pentru tineri fără loc de muncă sau angajaţi sub nivelul de calificare

Sovata, 4-11 septembrie, 2012℘

Mişcarea Angajament Civic a implementat un training internaţional intitulat “Îndrăzneşte să faci primul pas!” ce a avut obiectivul de a promova şi dezvolta competenţe şi activităţii antreprenoriale pentru tineri fără loc de muncă sau angajaţi sub nivelul de calificare cu scopul de a contribuii la dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul tinerilor, a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Trainingul a avut loc la Sovata, în cadrul Centrului de Tineret  Outward Bound în  the perioada 4-11 September, 2012 şi a fost finanţat de către Agenţia Naţională din România a programului  Tineret în Acţiune în cadrul acţiunii Proiecte de formare si retele .

La curs au participat 26  de tineri, persoane  făra loc de muncă, reprezentanti ai ONGurilor, voluntari, studenţi universitari, lideri ai organizaţiilor de tineret din : Republica Cehă, Franţa, Italia, Slovenia, Ungaria şi Romania. Suportul profesional a fost asigurat prin  2 formatori şi  2 experţi.

Cursul a fost bazat pe principiul aplicării educaţiei non-formale, ţinând seama de nevoile, gradul de motivare şi cunoştinţele anterioare ale participanţilor. Procedeele de lucru au inclus o varietate de metode, cum ar fi metode active pentru dinamica grupului, activităţi în echipe mici, activităţi în echipe mixte, bazate pe motivaţia fundamentală ai participanţilori, pe participarea activă, sprijinit de dimensiunea grupului consolidat şi a abordării colective, conferind celor care au luat parte la aceste activităţi să poată utiliza şi transfera tot ce au învăţat către comunităţile din care provin, respectiv altor tineri interesaţi.

Mai multe informaţii despre activităţile desfăşurate sunt disponibile pe pagina de facebook : www.facebook.com/pages/Dare-To-Take-Action/202617366536015

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.    Această   comunicare   reflectă   numai punctul  de  vedere  al  autorului  şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.